Copporta1mini

Cop de Porta. 1714-1975. Vol 1. Per què Catalunya no ha encaixat mai a Espanya

9.95

Catalunya ha intentat un cop i un altre trobar el seu encaix dins de la realitat espanyola, des que el 1714 Felip V va forçar el marc de convivència peninsular.

Al llarg d'aquests 300 anys, els catalans i la resta d'espanyols hem conviscut més que no pas compartit un espai comú, les costures del qual avui s'han rebentat. Els catalans que han intentat des de la política modernitzar Espanya han fracassat. I el poble català, fart que les seves propostes siguin despatxades a Madrid amb un cop de porta, ha optat per explorar camins nous que poden portar el país a la plena llibertat nacional.

NARRATIVA. Edició 2014. Rústica amb solapes.  200 pàgines

AUTOR: Pere Bosch i Cuenca

Categoria:

Detalls del producte

Aquest volum reuneix per primer cop en un únic llibre les trucades a la porta de l’Estat que els catalans hem fet des de pràcticament l’endemà de ser vençuts per les tropes de Felip V i Eins a la mort del general Franco.

El volum demostra que la història és cíclica. Hi trobareu expressions de l’anticatalanisme polític i intel·lectual dels segles XIX i XX que perfectament es podrien atribuir a personatges del present. Cites i fotos inèdites que testimonien que l’ànima de l’Estat espanyol no entèn ni vol entendre què és Catalunya.

L’autor és l’historiador banyolí Pere Bosch i Cuenca i ha estat editat conjuntament amb El Punt Avui.

Opinions

Encara no hi ha opinions.

Sigueu el primer a opinar “Cop de Porta. 1714-1975. Vol 1. Per què Catalunya no ha encaixat mai a Espanya”